Derfor bør du få foretaget et forsikringstjek

Det er ikke alle, der synes, at forsikringer er det mest spændende i verden, hvorimod andre elsker at gå på tilbudsjagt og sammenligne tallene. Det kan dog godt betale sig at få lavet et forsikringstjek med jævne mellemrum. De forskellige forsikringsselskaber har nemlig skiftende kampagner, tilbud og prisændringer, som kan være til gavn for dig.

Et forsikringstjek kan skabe luft i budgettet

Forsikringsposten er ofte en af de lidt tungere poster i budgettet – men også en meget vigtig post. Forsikringer er nemlig dit sikkerhedsnet, hvis uheldet er ude. Det er derfor et smart træk at tegne forsikringer udover de lovpligtige.

At dine forsikringer koster mange penge, er ikke ensbetydende med, at du er bedst dækket ind. Pris og betingelser hænger nemlig langt fra altid sammen i denne branche. Omvendt kan du måske have mulighed for at få nogle langt bedre betingelser, hvis du blot opgraderer en forsikring en smule.

Da der ved visse forsikringer er lovgivning involveret, og det generelt kan være svært at gennemskue betingelser og priser selv, vil det være en god idé at få en professionel til at lave et forsikringstjek. En meget nem måde at gøre det på, er ved at lave et online forsikringstjek på en pålidelig side.

Der kan man typisk modtage nogle attraktive og uforpligtende tilbud, der holdes op mod ens nuværende forsikringer. Det kan eksempelvis være tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber. Når du indhenter tilbud fra sådan en online side, vil forsikringsselskaberne være klar over, at de er flere, der konkurrerer om at få dig som kunde. Dette er til din fordel, og kan være med til at presse priserne ned.

Hvor ofte skal jeg få lavet forsikringstjek?

Forsikringspriser ændrer sig meget ofte, da markedet er meget dynamisk og i høj grad styret af udbud og efterspørgsel. Det anbefales derfor, at man beder sit forsikringsselskab om forsikringstjek minimum en gang om året.

Ud over at bede sit forsikringsselskab om en gennemgang, så er det også en god idé at indhente tilbud hos konkurrerende forsikringsselskaber. Blot fordi dit nuværende forsikringsselskab var billigst sidst, behøver de ikke at være det næste gang.

Så mange forskellige forsikringer kan du tegne

Der findes ret mange forskellige forsikringer. Det kan være svært at huske på dem alle, så vi hjælper dig lige med at danne et overblik. Følgende forsikringer kan være relevante for dig:

  • Ulykkesforsikring
  • Bilforsikring
  • Dyreforsikring
  • Veteranforsikring
  • Ejerskifteforsikring
  • Indboforsikring
  • Fritidshusforsikring
  • MC-forsikring
  • Campingvogn -og trailerforsikring
  • Husforsikring
  • Rejseforsikring
  • Scooter –og knallertforsikring
  • Bådforsikring

Det er formentlig ikke alle typer af forsikring, du vil have gavn af – men du har med stor sandsynlighed flere af dem på nuværende tidspunkt.

Har dine forsikringsbehov ændret sig?

Det er ikke nødvendigvis kun målet om at få de billigste forsikringer, der er til grund for årlige forsikringstjek. Noget helt andet er, at dine behov kan have ændret sig, siden du tegnede dine forsikringer. Det er ikke alle, der i første omgang tænker på forsikringer, når der sker ændringer i livet.

Er du eksempelvis flyttet sammen med din partner, så kan du måske spare en forsikring væk, hvis i begge har en forsikring, der dækker over det samme. Har du anskaffet dig nye større ting såsom en bil eller måske endda et hus, der blot er blevet forsikret hos dit daværende forsikringsselskab, har du måske heller ikke fået undersøgt dine muligheder nøje.

Husk derfor på det årlige forsikringstjek. Det er med til at sikre, at du har husket at opdatere dine forsikringer med dine behov, ligesom du altid er med på de billigste priser. Det kan godt betale sig at have samme eller bedre dækning til billigere penge.