Badmintonketcher er den sikker vinder
Markedet for badmintonketcher kan være en uoverskuelig affære at finde rundt på. Derfor er der ofte nogle spillere der ender med den forkerte ketcher. Det er der dog råd for, hvis du læser med her.
Stivhed eller fleksibilitet?
En af de første ting, som er afgørende ved valg af du skal anskaffe dig en badmintonketcher er at undersøge fastheden i skaftet. Fastheden har vigtig betydning for både kraft og kontrol over alle dine slag. Hvis du slår enormt hårdt er man nødsaget til bruge en badmintonketcher med stift skaft. Det, der sker i skaftet på en badmintonketcher når man slår med den, er at den bør skal bugte som en bue, når man så skyder til bolden burde skaftet almindeligvis rette sig ud og give yderligere fart til slaget. Derfor er det netop vigtigt blot at bruge en badmintonketcher med hårdt skaft, når man er en virkelig god udøver. For hvis man ikke kan svinge ketcheren hurtigt tilpas, så så kan du ikke drage fordel af fleksibiliteten og generer mere kraft i bolden. Hvis man ikke svinger så hårdt er det på den anden side et medium eller særdels fleksibelt skaft, du bør købe badmintonketcher ud fra. Det blødere skaft vil bidrage med lignende resultat for en rutineret spiller som det mindre fleksible skaft gør for en topspiller. Af denne årsag er det betydningsfuldt at reflektere over hvor god man er opvejet mod de elitespillere, der anvender med ikke fleksibelt skaft i deres badmintonketcher. Men det er også betydeligt ikke at få en ketcher med et meget blødt skaft, eftersom det så ikke vil rette sig ud igen når der er forbindelse med bolden og derfor vil du få kraftløse høje ikke præcise slag. Af denne årsag skal fleste udøvere spille med et medium-stift skaft.
Vægtfordelingen kan give dig fordele
Andet der er virkelig betydningsfuldt for hvordan du spiller og hvilke fortrin du fremkommer ved din badmintonketcher er vægtfordelingen i denne. Der findes 3 anderledes vægtfordelinger når vi taler om badmintonketcher. Den vi oftest benytter er den hovedtung vægtfordeling. Her er, {som benævnelsen fremhæver, vægten i ketcheren ilagt toppen. Det er ikke fordi ketcheren har en højere vægt end andre badmintonketcher, det er primært fordelingen af vægten, som gør den er hovedtung. Fordelen ved en hovedtung ketcher er, at den giver mere styrke. Des mere kraft man kan putte bag ved fjerbolden, jo mere fart kan der gives til bolden. Hvis man vil, kan man sammenligne det lidt med, hvis en flue flyver ind i underlivet på en dame med 50 km/t, så sker der intet med damen, men hvis et tog kører ind i manden med 50 km/t, så vil han ikke have det særlig rart herefter. Det samme er gældende med en fjerbold, jo mere vægt, der er bag ved kontakten med bolden jo mere fremdrift vil der blive overført. En mindre irritationsmoment ved en hovedtung badmintonketcher, er at den ikke er så hurtig til at virke med i det flade spil. Den slags vægtfordeling, der benyttes sjældent er den mindst tunge ketcher i hovedet, hvilket er lige omvendt af den hovedtunge. Ved den hovedlette ketcher er vægten er placeret mod enden af ketcheren og dette vil give en ketcher som er meget hurtig at benytte. Dog modsat den hovedtunge model, kan der ikke komme så meget vægt bag ved bolden, og af denne årsag er det utrolig svært at sætte fart i bolden. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er noget af det sværeste at bruge og af denne årsag er der ikke specielt mange spillere, der benytter den type vægtfordeling og helst ikke med et hårdt skaft. Den tredje type vægtfordeling i badmintonketcher er den neutrale vægtfordeling, som bliver mere populær. Denne model for vægtfordeling giver en fremragende kombination af power og hurtig reaktion. Især i double har den neutrale vægtfordeling fundet vej frem. I talrige år var denne spillestil ellers præget af hovedtunge badmintonketcher, men de seneste par år har vi set et skifte i valget af ketcher. Ud over double ser vi også i herresingle, som primært er den række hvor udøverne efterstræber meget power er der også en voksende efterspørgsel efter en neutral vægtet badmintonketcher.