Teambuilding med escape rooms

Et hold som arbejder godt sammen er langt mere produktive, effektive og har generelt mere succes. Derudover er det også grundlaget for glade medarbejdere. En af de bedste metoder til at bygge et stærkt hold og holdånd er ikke overraskende teambuilding. Det kan dog være svært at finde gode teambuilding øvelser, som de ansatte rent faktisk kan lide, da mange teambuildingøvelser kan være ret kedelige.Med de rigtige teambuildingøvelser kan det sagtens være sjovt, også for voksne!

Gode teambuilding øvelser med Escape Rooms

Der findes et hav af gode øvelser, og det behøver ikke nødvendigvis være de klassiske ægge-ske løb og bind-for-øjnene lege, som mange garanteret har prøvet før. Mange gode teambuilding øvelser er med til at samarbejde og problemløsninger. Her er en af de mest populære nu til dags Escape Rooms, og de er i den grad også kommet til Danmark. Du kan for eksempel finde rigtig gode escape rooms i København, som er perfekte til teambuilding øvelser. Det gode ved Escape rooms er, at de er rigtig sjove. Det er altså ikke kun firmaer der benytter escaperooms, men også familier og venner tager ofte ind og prøver kræfter med disse opgaver – nemlig fordi det er så sjovt.

Hvis du ikke ved hvad et escape room er, så er fungerer det således. Du og dit hold bliver sat ind i et rum, som alle har et tema af en art. Herefter gælder det så for jer at finde ledetråde, løse gåder som passer til jeres tema. Det hele går så ud på, at I i sidste ende kan slippe ud af rummet. For at kunne løse alle ledetråde, gåder osv. så bliver I nødt til at samarbejde. Blandt de mest populære temaer i Escape rooms er bl.a. Prison break, Bank røverier og i Danmark kan du sågar prøve kræfter med vaske ægte Olsen Banden escape rooms. Denne slags teambuilding er sætter især fokus på Motivation, samarbejde og kommunikation.

Hold frokoster

Dette er en af de nemmeste måder at danne gode forhold mellem kollegaerne. Tag med med ud og spise frokost. Alle har brug for at spise, så hvorfor ikke gøre en lille ting ud af det, og styrk sammenholdet i samme omgang.

Der findes sågar også muligheder for at kombinere escape rooms med en omgang brunch, og så er det jo dobbelt op på teambuilding!

 

Gør samfundet en tjeneste sammen

Sæt en dag af til at gøre alle en tjeneste, hvor man for eksempel tager ud i naturen og gør rent. Det kunne eventuelt være en tur på stranden, hvor man går efter at samle så meget plastik som muligt. Denne form for teambuilding er især god til at bryde isen mellem nye kollegaer, og kan være med til at styrke sammenholdet. Samtidig med at det er i en god sags tjeneste, så bygger I samtidig stærke bånd – og det ser godt ud for firmaet udadtil.

Mario og Luigi legen

En god kommunikations øvelse er Mario og Luigi legen, også kaldet Salt og Peber legen.

Til denne leg skal man bruge: blyanter, papir, tape og en liste med kendte par. Par er for eksempel Mario og Luigi, Salt og Peber, Ying og Yang osv.
Alle får så en halvdel af et par. Tape det på ryggen af deltagerne. Herefter skal alle gå rundt og prøve at finde ud af hvad man selv har på ryggen. Reglen er dog, at man kun må stille Ja og Nej-spørgsmål. Når man har fundet ud af, hvad man selv har på ryggen, så skal man finde sin partner. Når man har fundet sit par, så sætter man sig ned og finder tre ting, som man har til fælles, imens resten bliver færdige med at finde sine par.