rygsæk til skolen

Det skal du have med i din rygsæk

Man kan næppe komme uden om en rygsæk, når man studerer og går i skole. Det er simpelthen bare den bedste løsning, og grunden til at alle har en. Da jeg gik i folkeskole havde jeg ingen idé om, hvad der var smart at pakke ned. Det hele endte bare med at blive kastet ned i tasken uden alt for mange overvejelser. Igennem min skolegang har det nok været skyld i en del uheld i forbindelse med opgaver, glemte bøger og andre uheldigheder. Men hvad bør man egentlig huske? Vi har lavet en lille huske liste til jer, som I forhåbentlig kan få gavn af. Det er mest rettet mod de studerende i gymnasiet og universitetet, men giver også en god idé til folkeskolen.

Den rigtige rygsæk

Først og fremmest skal du naturligvis have en god rygsæk. Det er det redskab, som du kommer til at bruge hver eneste skoledag, så det er værd at bruge lidt ekstra energi på at finde en rygsæk i god kvalitet. Hvis du allerede har en fin rygsæk er det måske ikke nødvendigt at købe en ny en. Jeg benyttede selv den samme gamle Fjallraven rygsæk hele vejen igennem gymnasiet og universitetet, og det var der ingen problemer i. Jeg kan af personlig erfaring i hvert fald sagtens anbefale en Fjallraven kanken taske. Ellers er der jo de andre klassikere såsom Eastpack og Jansport taskerne, som har vist deres værd i mange år. Én ting som jeg gerne lige vil nævne er, at få en taske med en laptop lomme. Stort set alle har deres egen bærbar med, og så er det klart værd at passe godt på den.

Gode ting at have med i rygsækken

Vi starter ud med de mest oplagte ting, som de fleste nok allerede havde regnet ud – vi har taget dem med ikke desto mindre.

Laptop eller tablet

Det er svært at undgå at benytte sig af en laptop efterhånden. Det er nok den nemmeste måde at organisere sine noter, opgaver og alt andet skolerelateret på. Nogle foretrækker en tablet, hvilket bestemt også er en mulighed. Personligt foretrækker jeg en laptop til hver en tid.

Penalhus

Af og til er det bedst at tage noter direkte i hånden – den gode gamle metode. Sidder du i for eksempel en Fysik og Kemi klasse, så er det ofte nemmere at tegne/skrive noter ned i hånden.

Sørg for at pakke penalhuset med alle de nødvendige redskaber:

  • Blyant
  • Blyantspidser
  • Viskelæder
  • Lommeregner
  • Kuglepen
  • Lineal

Notesbog

Det kan være ligemeget med alle dine fine penalhus-ting, hvis du ikke har noget af skrive på. En god notesbog kan være guld værd, især hvis du organiserer dine noter ordenligt.

Tyggegummi eller pastiller

Der er ikke noget værre end dårlig ånde, og slet ikke i skolen. Men pas på, for du bliver hurtig populær og alle vil have et stykke.

Vandflaske

Det er super vigtigt at få rigeligt med væske, og alle bør have sin egen vandflaske med på skolebænken. Så er det nemt lige at fylde den op imellem timerne.