Forbedre dine evner som leder med 4mat

Som leder står man med et kæmpe ansvar overfor firmaet generelt, men særligt overfor ens medarbejdere, der selvfølgelig stoler på, at man har styr på det, som man laver. Derfor kan man også hurtigt komme til at føle sig presset eller utilstrækkelig som leder, da der sjældent er plads til at fejle. Derfor er det også nødvendigt, at man konstant yder sig bedste og holder et klart overblik over hele afdelingen. Dog er der ingen, som er perfekte, og man kan som leder tage en lang række kurser, der kan hjælpe en til at blive en bedre leder, og på den måde vil man også kunne påvirke sine medarbejdere til at blive bedre medarbejdere.

 

Som leder skal man være i stand til en lang række forskellige ting, og det er de færreste, der er gode til alle ting. Derfor giver det også god mening, hvis man tager forskellige kurser i de emner, som man ikke er så skarp i. Det kan for eksempel være, at man er god til at holde et overblik, men måske ikke er så god til at lære fra sig. Som leder er det en nødvendighed, at man kan finde ud af at sprede et budskab og give informationer videre til sine medarbejdere, så de forstår det. Man skal faktisk fungere som en form for underviser for sine medarbejdere, hvilket kan være svært, hvis man ikke har nogen uddannelse indenfor dette felt. Heldigvis findes der en lang række kurser, som man kan tage, som kan hjælpe en med at få disse kompetencer. Et eksempel på et sådan kursus er 4mat, hvor kommunikationen mellem modtager og afsender er særligt i fokus. Det vil hjælpe en med at kommunikere et budskab til sine medarbejdere. Hvis det lyder abstrakt, så læs mere her.

4mat kan også bruges af undervisere

Dog er det ikke kun som leder, at man kan have behov for at træne sine kompetencer indenfor formidling af et budskab. For på trods af at det er hele kernen af det at være underviser, kan det fortsat være en udfordring at stå overfor en gruppe unge mennesker, der ikke virker til at ville optage budskabet frivilligt. Da der er stor variation fra person til person, hvordan man optager læring, er det vigtigt, at man som underviser har flere forskellige metoder, som man kan bruge, når man skal undervise en større gruppe elever. Hvis man tager til en 4mat inspirationsdag er det netop valget af kommunikationsmetoder, som vil være i fokus, og man vil dermed lære flere forskellige måder, man kan videregive en besked, samt hvordan man skal bruge de forskellige. Der lyder måske utrolig simpelt, men det kan faktisk være svært at navigere i denne verden af kommunikation.

Spar tid med de kompetencer, du lærer hos 4mat

Uanset om man er lærer eller leder, vil det uden tvivl være utrolig tidskrævende at skulle bruge meget tid på at kommunikere et simpelt budskab. Det kan føles, at man går i ring, og til sidst kan man fuldstændig ende med at droppe beskeden, og dermed vil ens medarbejdere eller elever være i mangel af måske vigtig information. Derfor er det også en kæmpe fordel at tage på en 4mat inspirationsdag, så man kan undgå at blive frustreret over ikke at være i stand til at få sit budskab igennem. Hvis man pludselig står i en situation, hvor ens budskab fuldstændig forsvinder i modstand og ignorance, kan man pludselig bruge en anden metode, som man har lært hos dette 4mat. Dermed kan man altså hurtigt skifte strategi, og dermed også hurtigere få meddelsen igennem.