Iværksætter podcasts stiger i popularitet

Hvis du ikke allerede var klar over det, så er podcasts igennem de seneste år boomet i popularitet, og det er der flere grunde til. Selvom podcasts ikke er noget nyt i sig selv, så er der rigtig mange, især danskere, som ikke rigtig kendte til det før. Når nu podcasts ikke i sig selv er noget nyt, hvordan kan det så være at de pludselig er blevet så populære?

Der er naturligvis mange faktorer, som spiller ind, men disse punkter er i hvert fald en del af grundene.

  • Internettet er blevet mere tilgængeligt. Stort set alle danskere har nu en smartphone, som er forbundet internettet. Førhen skulle man downloade et podcast og lægge det over på sin mp3-afspiller, hvis man altså havde sådan en. Nu kan du nemt og hurtigt via en app på telefonen få alle de podcasts, som du har lyst til på telefonen. Ellers kan du bare åbne din browser på telefonen, og hoppe ind på dit favoritpodcast’s hjemmeside, og høre det derfra. Det er næsten fuldstændigt ligemeget hvor du befinder dig i landet, så kan du få en internet-forbindelse og høre dine podcasts. Ellers kan du blot hente dem hurtigt på forhånd, hvis du ved at du kommer til at være foruden internet i en periode.
  • Man kan selv vælge lige præcis hvilket emne, man vil høre om. Dette er et af de helt store punkter. Folk er nødvendigvis ikke interesseret i at høre et podcast om hvad som helst. Et af de allermest populære emner er iværksætteri. I Danmark er vi heldige at vi har nogle rigtig høj-kvalitets iværksætter podcasts, fx barfoed.biz/podcasts med Bjørn Vestergaard Barfoed, som ofte har dygtige iværksættere med inde i studiet. En anden grund til at iværksættere sætter stor pris på podcast er at de kan suge viden til sig, imens de laver andre ting. Altså de behøver ikke sætte tid af til at sidde at læse artikler eller bøger. Det er bare at plugge høretelefonerne til, og så kan man blive klogere hvor som helst, når som helst.
    Også podcast omkring historie hitter rigtig meget, men der skal man ofte over på engelsk for at finde de rigtig spændende.
  • Folk er blevet trætte af skærme. Rigtig mange har været klistret til deres skærm de seneste år, og her tilbyder podcast en dejlig knæk væk fra skærmen. I stedet for at bruge øjnene, så kan man istedet for bruge sine øre til få viden til sig. Det bliver også meget mere personligt, fremfor at sidde at læse et langt blogindlæg, så foretrækker mange at høre dem forklare det istedet for.
  • Perfekt til offentlig transport og i bilen. Hvis man har en travl hverdag, så er det ikke altid at man har tid til at sidde og læse, eller lede efter den nødvendige viden på internettet. Og hvis man nu kører sin bil flere timer om dagen, så er det helt umuligt at sidde og kigge på sin telefon. Istedet for at tænde for radioen, og høre et eller andet tilfældigt, så kan du selv vælge lige præcis hvad du vil høre om, og i samme omgang blive klogere.