Lys og lagkage gør fødselsdagen perfekt

Vi kender alle følelsen af at vågne, mens familien lister rundt ude foran ens værelse og hvisker. Man har fødselsdag, og glæden suser rundt i maven, så man er nødt til at sove rævesøvn indtil døren åbnes og ens kære kommer ind med gaver, flag og sang.

 

En fødselsdag er noget ganske særligt, og bør altid markeres på speciel vis. Derfor skal der selvfølgelig lys i kagen og dækkes flot op til fejring og fest. Lysene bør matche fødselarens alder, og så skal der jo pustes, for at se, hvor mange kærester pågældende har. Det er traditioner, og det er hygge på højeste niveau.

 

Kagelys skaber en helt særlig stemning omkring dagen, og det med at sætte dem i kagen er jo noget man kun gør i forbindelse med fødselsdag, så det virkelig bliver markeret, at det her er en særlig dag.

Man kan finde en lang række kagelys på følgende side: https://www.dreamshop2u.dk/Fodselsdagslys-Kagelys.html

En fødselsdag skal passe til fødselaren

Fødselsdagsfesten skal selvfølgelig afspejle den person, som skal fejres. Hvis personen er en lidt stille type, bør man ikke arrangere et vildt adrenalinkick af en fest med flere hundrede mennesker, men skal måske holde det lidt mere intimt og hyggeligt. Omvendt kan man lave nogle vilde arrangementer, hvis man skal arrangere en fødselsdag for en rigtig vildbasse.

 

På samme måde skal kagelysene afspejle den person du serverer kagen for. Der fås et utal af forskellige kagelys, og de varierer både i farve, form og anvendelse, så det er med lige at sætte sig ordentligt ind i sagerne, inden man bare farer ned i den lokale kiosk og køber en pose tilfældigt udvalgte kagelys.

 

I dag er det nemlig muligt både de æstetiske, stilrigtige sølv eller guldfarvede lys, mens en mere flamboyant person måske skal have fakler i kagen.

Farven betyder rigtigt meget for det samlede udtryk i en kage, så man skal selvfølgelig også sørge for, at lysene passer til den kage I har købt til fødselaren.

 

Her kan man for eksempel tænke i kontrastfarver. For eksempel er blå og orange kontraster, så hvis du har anvendt en blå glasur, vil det se flot ud med orange lys. Hvid og sort er selvfølgelig også kontraster, som kan gøre det nemt at skrive noget i glasuren.

 

En anden ting, man bør overveje er fødselarens yndlingsfarve. Find fødselsdagslys, som matcher personens yndlingsfarve, så kagen virkelig skriger, at dette er fødselarens kage.

Forskellige aldre kræver forskellige temaer

Det er klart, at man skal afstemme sin fødseldagsfejring efter alderen. Både på fødselaren selv, men også for gæsterne.

Her er dog nogle gode råd til, hvordan du skaber en hyggelig dag, ligegyldigt hvem du får besøg til fejring.

Børnefødselsdagen har mange gode elementer, som man kan tage med til en hvilken som helst fødselsdagsfest. Stille og roligt kan man sidde og spise boller, drikke kakao med en håndfuld gæster. Nyd kagen i selskab med dine bedste venner og pust balloner op. Og husk at puste lysene ud på lagkagen.

Gamenight er også en mulighed, som alle aldre kan være med på. Her arrangeres den vildeste spilleaften med alle dine yndlingsbrætspil. Det eneste du skal sørge for, som arrangør er at kagen er klar og at der er snacks nok til hele aftenen, mens folk fordeler sig ved bordene og spiller løs. Spil er altid en god anledning til at få grinet og snakket løs.

Så er der selvfølgelig også kagetema. Her handler fødselsdagen kun om kage – og selvfølgelig om, hvor mange kagelys fødselaren kan blæse ud på én gang. Den Store Bagedyst på DR1 er ekstremt populært, så der er god chance for, at du rammer mange gæster med dette tema. Du skal slet ikke forberede noget måltid, men blot sikre, at der er forskellige kager med forskellige typer lys overalt. Så skal man bare tage for sig, og kan for eksempel holde en smagskonkurrence.