Sådan vælger du coach uddannelse

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du gerne vil guide og coache folk, så er det bare fedt. Så er du allerede et langt stykke ad vejen mod at blive en god og inspirerende coach for mange mennesker.

 

Nu handler det bare for dig om at vælge den helt rigtige uddannelse, som kan lede dig på vej til at blive den gode coach, du gerne vil være. For selvom du måske allerede nu er godt på vej til at starte op med egen coach virksomhed, så er det nødvendigt med en uddannelse også.

Hvilken type coach vil jeg være?

Det første, du skal spørge dig selv om, er, hvilken type coach du gerne vil være. Selvfølgelig kan du tage flere uddannelser, som giver dig en basal viden om coaching-faget, men er der helt speciel type, du gerne vil være, så kan du lige så godt søge efter den til at starte med.

 

Så, hvordan vil du gerne hjælpe andre mennesker?

  • Handler det om det helt store billede med at få livet på rette køl?
  • Skal det være jobdelen, du føler, du kan hjælpe folk på vej med? Og give dem inspirerende karriereråd, som kan give dem et nyt perspektiv på jobbet?
  • Eller skal du måske være en coach, der hjælper kropsligt med livstilsændringer og en bedre kost?

 

Bare disse tre typer er vidt forskellige og kræver vidt forskellige udgangspunkter. Så ved du allerede nu, hvilken vej du vil gå, og hvor du kan hjælpe folk til at blive en bedre udgave af dem selv, så søg den vej. Allerede nu.

Vælg den, du føler, er rigtig

Er du stadig ikke helt sikker på, hvilken vej du skal gå, og hvordan du vil hjælpe folk, men du måske er sikker på, at du vil hjælpe folk. Så gå efter den uddannelse, hvor du føler, du kan få både mest undervisning og udvikle dig selv mest, men også hvor du kan blive mest inspireret.

 

Det er nemlig vigtigt, at du som coach for andre også har været igennem noget inspirerende, som du kan give videre. Har du måske haft en særlig oplevelse i dit liv, som har ført dig i den retning, du er på vej i, så brug den. Og søg måske en uddannelse, hvor du får værktøjer til at bruge netop den oplevelse i din coaching.

Hvad er jeg dårlig til?

Derudover kan du med fordel spørge dig selv, hvad du måske ikke er så god til. Selvom du selv har fundet frem til koden på et bedre liv, kan det være, du ikke er så god til at formidle eller markedsføre dig selv – så kig efter en uddannelse eller et kursus, hvor det er en del af det. Eller generelt salg måske.

 

Det kan også være, at du skal kigge lidt rundt, inden du beslutter dig endeligt. Kig på, om de forskellige uddannelser tilbyder dét, du har brug for, og tag en enkelt prøvetime, hvis det er muligt. På den måde kan du hurtigere og nemmere finde frem til, om det er et rum, du har lyst til at være i, og om det er nogle mennesker, du kan få god energi fra. Det er nemlig rigtig vigtigt.

Læs mere her om, hvordan du kan finde en god uddannelse til at blive coach, og hvordan sådan en uddannelse kan være bygget op. Det kan også give dig et bedre billede på, hvor lang tid det tager, hvordan det foregår og meget mere. Så du kan blive klogere på, om coaching er noget for dig.