4 gode grunde til at besøge en parterapeut

Går du lige nu og overvejer, om du og din partner skal besøge en parterapeut? Så er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en oversigt over 4 gode grunde til at besøge en parterapeut. Find blandt andet parterapi i Viborg.

Skab bedre kommunikation

En af grundende til at det kan være en fordel for dig og din partner at gå i parterapi er, at I sammen kan skabe bedre kommunikation. Mange parforhold går i stykker, fordi parterne ikke længere kan kommunikere og skabe ordentlig dialog – især når det gælder konflikter. En parterapeut kan give både dig og din partner forskellige redskaber til at kommunikere bedre i hverdagen.

Styrk tilliden i parforholdet

En anden grund til at mange parforhold går i stykker er, at der ikke længere er tillid i parforholdet. Måske har den ene part være utro, eller lavet andre fejl, der gør, at der er sket et tillidsbrud.

Uanset hvad tillidsbruddet kan være, kan det være svært at komme videre fra. Dette gælder især, hvis den ene part føler sig mere bedraget end den anden. En dygtig parterapeut kan se objektivt på begge parter, og lærer begge at komme videre fra tillidsbruddet på en konstruktiv måde.

Genskab gnisten

Er du i et længerevarende parforhold, kender du måske følelsen af, at der er gået hverdag i den, og der er ikke længere den samme gnist i forholdet, som der var i starten. Det er lige netop her, når denne følelse opstår, at mange parforhold begynder at dø ud. Hvis du ønsker at undgå dette, skal du overveje, om parterapi er noget for dig og din partner.

Her kan du få forskellige råd til, hvordan du og din partner kan genskabe gnisten. Herefter kan i sammen afprøve de forskellige øvelser og metoder i jeres private hjem.

Skab bedre selvtillid

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan parterapi hjælpe både dig og din partner med at få bedre selvtillid. Ja, du læste rigtigt! Rigtigt mange lider af manglende selvtillid – både sammen og hver for sig. Måske er du selv i et parforhold, hvor enten du eller din partner har dårlig selvtillid. Det kan være svært at forklare den dårlige selvtillid til sin partner, og der kan derfor hurtige opstå følelsesmæssige konflikter.

Løser man ikke disse konflikter, kan den manglende selvtillid blive værre. I parterapien kan både du og din partner sætte ord på den manglende selvtillid, uden der opstår voldsomme konflikter og skænderier.