Overfladebehandling over gennemsnit

Det danske klima er især hårdt ved overflader af stål og aluminium, men også ved andre typer af metalkonstruktioner. Overfladebehandling er derfor nødvendigt for at sikre levetiden på alle typer af metalkonstruktioner, og heldigvis er mulighederne mange når vi taler om overfladebehandling.  Overfladebehandling er kort sagt et navn, der dækker over forskellige muligheder for lakering, som altså er med til at sikre holdbarheden på forskellige typer af især metalkonstruktioner. Overfladebehandling kan både handle om industrilakering af mindre overflader, men også om større kravsspecificerede opgaver. Især maskin-,millitær- og offshoreindustrien er ivrige kunder når det kommer til overfladebehandling, men selvfølgelig er der også andre om buddet.

Vådlakering – oplagt til alt fra vindmøller til bremsepotter

Der findes som sagt forskellige muligheder ift. overfladebehandling, og en af disse er vådlakering. Vådlakering er en længere proces, som dog giver en rigtig stærk overlade, og er populært til at beskytte forskellige emner mod korrosion. Metal, beton og forskellige plasttyper kan med fordel vådlakeres, og derved få forlænget holdbarheden betydeligt. Inden for  især offshore-industrien skal visse emner kunne modstå vanddybder ned til 3000 meter, og her er vådlakering en god mulighed.

Præcis og prisvenlig pulverlakering 

Overfladebehandling af høj kvalitet kan også bestå af pulverlakering. Pulverlakering giver robuste overflader, og er en optimal løsning til industrilakering af f.eks. stål og aluminium. Både klimatiske og mekaniske udfordringer imødegås nemmere ved pulverlakering, og er desuden velegnet til brug både ude og inde.

PTFE – populær overfladebehandling

I rigtig mange tilfælde er det en god løsning at vælge en overfladebehandling ved navn PTFE. En overfladebehandling af denne type er nemlig fuld af gode egenskaber som f.eks.: Beskytter mod korrosion, den er ikke brændbar, varme- og elektrisk isolerende, binder sig ikke med kemikalier og meget mere. PTFE er altså en rigtig god mulighed, når det kommer til at finde den bedste overfladebehandling.

Tænker du på miljøet? Det kan den rette overfladebehandling også gøre

Heldigvis er der flere og flere, som tænker over at passe godt på miljøet. Det gør firmaer, der beskæftiger sig med overfladebehandling også, og heldigvis findes der høje miljøkrav, som firmaer i Danmark lever op til. Omtanke for miljøet og overfladebehandling behøves altså ikke udelukke hinanden, så hvorfor ikke begynde at lede efter din ekspert i overfladebehandling, allerede i dag? På den måde bliver udfordringerne i morgen, endnu lettere at imødegå.