Gør din terrasse mere brugbar og huset rarere med solafskærmning

Det er lækkert med en terrasse, så man kan sidde ude, når vejret er til det. Kender man det danske vejr, er det dog ofte, at det ikke er vejr til at sidde på terrassen. Enten er det regnvejr og træls, eller også skinner solen så kraftigt, at det ikke er rart at sidde på terrassen. Kraftig sol kan også gøre det ulideligt varmt indenfor i huset. Derfor er der god grund til at overveje en form for solafskærmning.

Markiser kan både gå som solafskærmning og beskyttelse mod regn

Er man glad for sin terrasse, men kunne man måske godt tænke sig at kunne bruge den lidt mere, kan det være, at man skal overveje en markise. Hvad man skal gøre, kommer selvfølgelig an på, hvad grunden er til, at man ikke benytter den så meget.

Uanset om det er, fordi der mangler solafskærmning eller beskyttelse mod regn, kan udfordringerne løses af en markise. Solafskærmning kan være nødvendig på varme dage, hvor solen virkelig brænder igennem. Så er det rart at kunne komme i skygge, så man hverken får hedeslag eller bliver solskoldet.

Samtidig kan en markise også gøre terrassen brugbar på dage, hvor det regner, og man ellers ikke ville have brugt den. Selvom det regner, kan temperaturen stadig være fin, og med en markise kan man derfor både bruge terrassen på solskinsfyldte og regnvåde dage.

Solafskærmning gør indendørstemperaturen bedre

På en varm solskinsdag, kan der blive utroligt varmt indenfor, hvis solen skinner lige ind gennem vinduet. Til sidst kan det nærmest føles som et drivhus, hvis ikke man gør noget ved det. Her kan man overveje at få solafskærmning direkte på vinduerne i stedet for en markise udenfor vinduet.

Denne form for afskærmning gør ikke så meget for terrassen. Til gengæld sørger den for at holde noget af solens varme ude, så det ikke kommer ind i stuen, køkkenet, eller hvor man nu har vinduer, hvor solen skinner kraftigt ind ad.

Der findes flere forskellige farver og modeller, så det handler om at finde den bedste og flotteste solafskærmning til lige præcis det sted, man skal bruge den. Således sikrer man sig, at den passer ind til resten af husets udtryk.

Der findes også andre typer solafskærmning

Har man ikke en terrasse eller mulighed for at få skærmet for solen direkte på vinduet, findes der også andre løsninger. Det kan også være, at man som caféejer har brug for en lidt anden type afskærmning, end en privatperson har på sin terrasse.

Har man f.eks. en altan i stedet for en terrasse, er det også muligt at skærme for solen her. Igen handler det blot om at finde den rette model, så den passer til den situation, man er i.

Derudover kan man også som caféejer finde særlige typer af solafskærmning, der passer bedre til cafémiljøer, end markiser til private plejer at gøre. Her kan man få lavet specialløsninger, så de passer til lige præcis de mål, man skal bruge. Dette gælder dog også for privatpersoner.