Hold styr på din flåde med smart GPS sporing

Hvis du har en mængde af køretøjer, der til daglig ligger og kører rundt, så kan det være en rigtig lækker løsning, hvis du har muligheden for at holde øje med alle disse. Det giver både et overblik over, hvor dine chauffører befinder sig, men samtidig giver det også muligheden at spore, hvis et køretøj skulle blive stjålet. Løsningen er rigtig god til fx lastbiler og busser, hvor der er mange køretøjer i ens flåde. I denne artikel kan du læse mere omkring GPS sporing af køretøjer, samt hvorfor dette er en smart idé.

Det får du med, når du vælger GPS sporing

Når du vælger et system som fx livegps, så får du ud over selve sporingen af dine køretøjer også adgang til en lang række funktioner, afhængigt af hvilket abonnement, du tegner. Nogle af de funktioner du får med er:

  • Kørebog
  • Ruteplanlægning
  • To-vejs-kommunikation
  • Tachograf/digital fartskriver
  • Avanceret rapportering
  • Live tracking
  • Opgavestyring
  • ECO-drive og kørselsadfærd

Nogle af de virkelig relevante her er fx Tachografen. I stedet for manuelt at skulle udtrække data fra chaufførens fartskriver, så får firmaet muligheden for at automatiserer og downloade al data fra fartskriveren. Denne info kan bruges til at udregne præcise køre- og hviletider, så i kan undgå bøder fremover.

Hertil kommer en smart mulighed for ruteplanlægning og opgavestyring. Du kan effektiviserer dine chauffører betydeligt, hvis der altid vælges de mest optimale ruter. Og effektivisering er lig med større indtægt, hvilket selvfølgelig er et mål for alle virksomheder. Den sidste funktion, der her bør fremhæves er to-vejs-kommunikation. Du har mulighed for at sende beskeder direkte til dine chaufførers app, og du kan modtage fotodokumentation tilbage, der senere kan bruges som bevis af korrekt levering overfor kunderne. Herudover har du med et to-vejs-kommunikations system muligheden for at uddele opgaver til dine chauffører, hvis der pludseligt opstår noget, mens chaufførerne er under transport.