Hvilke overvejelser bør du gøre dig, når du skal have nyt tag?

Når man tænker over arkitektoniske elementer, som kan have stor betydning for indeklimaet i ens hus, er vinduerne og væggene — i modsætning til husets tag — muligvis noget af det første, man tænker på. Det er vigtigt at lufte ordentligt ud og at sørge for, at indeklimaet ikke bliver for fugtigt, så skimmelsvamp opstår.

Samtidigt er det vigtigt at sørge for, at husets vægge, herunder især de ydre vægge, ikke bliver for kolde under udluftningen. Sker dette kan det nemlig også danne grundlag for skimmelsvamp og et dårligt indeklima.

 

Men endnu en faktor, som spiller en meget større rolle end de fleste mennesker er klar over, er dit tag. Og her er der ikke blot tale om den visuelle forskel, det kan gøre for dit hus — er det smukt, skinnende og nyt, kan det få dit hjem til at ligne en million, men det er også vigtigt, at isoleringen er i orden.

Tænk over materialerne

Et tag kan bestå af forskellige typer materialer. Hvilket du skal vælge er i høj grad en smagssag. Tagsten kan især give en funklende finish, hvis de skinner, og bølgeplader giver et andet udtryk. Herudover kan du også vælge imellem stål-, beton- eller måske endda et termotag.

 

Hvilken type du bør vælge afhænger også af, hvad det skal bruges til. Nogle mennesker vil have lagt nyt tag på deres hus, mens andre leder efter et til deres skur, til carporten eller en overdækket terrasse.

 

Det vigtigste er, at du sørger for, at efterisoleringen er i orden, så du kan spare penge på elregningen og at det bliver lagt professionelt, så det holder så mange år som muligt.

Husk det ekstra

Når du skal have lagt tag i området omkring Rødekro eller Aabenraa er der også andre elementer, som du i forlængelse heraf bør have med i dine overvejelser og skænke en ekstra tanke, hvis du vil have det bedst mulige resultat.

 

For eksempel bør du investere i tagrender og nedløbsrør af god kvalitet og desuden være opmærksom på at vedligeholde dem efterfølgende. Det er vigtigt at sørge for at de ikke stopper til med blade og andre naturelementer, som hurtigt kan ende i tagrenden hele vejen rundt om huset og blive skyllet med ned i nedløbsrøret, når det regner.

 

Bor du i Rødekro, Aabenraa eller i området omkring disse byer vil du kunne få hjælp til tagarbejde på http://www.torpseftf.dk/tag.