Hvad er en membranpumpe?

Det er en pumpetype, som bliver anvendt meget ofte. Det er fordi den er alsidig, men samtidig også nem at anvende. Den bliver ofte brugt når opgaver indenfor dosering, dispensering eller generelt bare flytning af væsker. Man har designet membranpumpen med et minimalt antal komponenter, men det betyder stadig, at pumpen kan bruges døgnet rundt men samtidig også hele året rundt.

Fordel ved en trykluftdrevet membranpumpe

Der er flere fordele ved, at du benytter en trykluftdrevet membranpumpe. Først og fremmest, så drives den ved hjælp af luft, hvilket er med til at forlænge levetiden på pumpen. Membranpumpen er selvansugende, hvilket vil sige, at den kan tåle at løbe tør og pumpe op mod en lukket ventil. Du kan samtidig få dig noget udstyr, som kan hjælpe på regulering af luftflow og lufttryk. Det vil gøre, at du kan styre pumpen og være sikker på, at der er optimal drift.

Hvilket materiale fremstilles det i?

Der findes forskellige materialer, som den gode membranpumpe kan fremstilles i. Det afhænger dog typisk af, hvilke opgaver pumpen skal kunne løse. Der kan blandt andet anvendes støbejern, rustfast stål, men også hastelloy til de mere krævende opgaver. Man kan også anvende plastmateriale til nogle membranpumper, det hele afhænger i sidste ende af, hvad det er membranpumpen skal bruges til.

De tre opdelte variationer af membranpumper

Der er først og fremmest den trykluftdrevne membranpumpe, som kan pumpe mange typer kemikalier, viskose, medier videre. De fleste er samtidig godkendt til, at du kan benytte dem i ATEX zoner. Den næste er eldreven membranpumpe, som oftest levere mindre ydelser i både flow og tryk, men det er fordi teknologien er anderledes. Den form for membranpumpe bliver oftest anvendt i mindre industrielle områder, men er samtidig også ofte brugt på både, skibe og køretøjer som campingvogne og autocampere, hvor man benytter friskvandspumpe eller toiletpumpe oftest. Den tredje og den sidste opdeling man har lavet, er omkring de akselkoblede membranpumper, som har været anvendt i landbrugssektoren i mange år. Den bliver blandt andet brugt til at drive en traktors PTO-aksel, som via en manifold pumpe sprøjtemidler og andet væske gennem 3,4 eller 6 membrankamre. Derfor er de tre forskellige former for membranpumper noget man bør sætte sig ind i, hvis det er man skal på jagt efter den rigtige. Da det egentlig i sidste ende handler om, hvad det er membranpumpen skal, men også hvor den skal bruges.

Køb altid kvalitet

Ligesom med alt andet, så er det meget vigtigt, at det du køber, er af god kvalitet. Du skal være sikker på, at det produkt du køber, er noget, som først og fremmest er pengene værd, men det skal kunne holde i lang tid, samtidig med det er velfungerende. Når du køber noget af høj kvalitet, så har du også en vis sikkerhed om, at produktet er fremstillet ordentlig og godt. Derfor er det altid smart, hvis du betaler lidt ekstra for at få et godt produkt, som vil være bedre på den lange bane.