Sådan bliver du ejendomsmægler

I en tid hvor lange, akademiske uddannelser stadig vinder mere og mere anerkendelse er et job som ejendomsmægler faldet en smule ind i baggrunden. Men at være ejendomsmægler er både svært, sjovt og potentielt økonomisk indbringende.

Hvis du på nogen måde går med drømme eller overvejelser om at gøre ejendomsbranchen til din karrierevej, så bør du altså ikke tøve. Tværtimod kan det være godt at gå imod strømmen, særligt hvis det er der ens interesseområde ligger.

Ejendomsmægler er dog på ingen måde noget, du bare lige bliver. Det er en praktisk uddannelse, som kræver masser af erfaring. Du skal også være indstillet på at være smilende, kundeorienteret og altid se præsentabel ud. Et af de steder du kan blive ejendomsmægler er hos Danbolig i Århus.

Hvad skal en ejendomsmægler kunne

At være ejendomsmægler er langt fra bare at stå og smile og pege på de forskellige rum. Der er mange forskellige elementer af jobbet, og som ansat inden for branchen skal du mestre dem alle.

For det første, så skal du have en grundlæggende viden om huse og konstruktion. Når kunderne spørger ind, er det nemlig vigtigt at du kan svare fyldestgørende. Du sælger også bedre et hus, som du virkelig ved noget om.

For det andet, så skal du have styr på formalia omkring salg og kontrakter. Det er nemlig dig, som står for formidling mellem sælger og køber og sikrer underskrifterne.

Dette skal du gøre for at komme i gang

Der er forskellige måder at blive ejendomsmægler på, alt efter ens gymnasiale baggrund. Typisk så kræver en baggrund fra STX, HTX eller HF en supplering med i hvert fald to års erhvervsuddannelse. Dette er, så du kan få den relevante erfaring med salg og formalia.

Herefter er der en vigtig praktisk del. For at blive registreret som udøvende ejendomsmægler, skal du nemlig have to års erhvervserfaring. Her skal du i praktik eller i job hos en aktiv ejendomsmægler.

Husk at have det sjovt som ejendomsmægler!

Når først du har uddannelsen overstået, så kan du komme i gang med at arbejde. Og du får det helt sikkert sjovt. En dag på jobbet som ejendomsmægler er nemlig aldrig ens.

Kunderne er forskellige, og ligeledes er husene. Den ene dag sælger du måske en lille studielejlighed i centrum, og den næste dag sælger du en patriciervilla med havudsigt. Du kan komme ud for meget, og det gælder om at have et åbent sind og et smil på læben.