Hav det rigtige arbejdstøj til vinteren

Den danske vinter kan byde på lidt af hvert, når det kommer til vejret. Der er både lune dage, iskolde dage og masser af regn og slud. Hvis arbejdet foregår udendørs, er det vigtigt at være ordentligt klædt på. Det er jo ikke dårligt vejr, kun dårlig beklædningen.

Når man vælger sit arbejdstøj til udendørs brug, skal det overholde kriterierne om at være vandtæt, vindtæt og varmt.

 

Varmt

For det første skal man altid sørge for at holde sig varm. Kolde fingre, hals og hoved kan blive utroligt ubehageligt med tiden. Dog skal kroppen også kunne ånde i det. Det skal være ordentlig kvalitet, og evt. fungere med flere lag, så det er lidt til ethvert vejr.

Derfor skal det arbejdstøj man vælger være varmt, men man skal også kunne bevæge sig i det. Der skal også hue, vanter og tørklæde til, og gerne noget undertøj med lange ærmer og ben.

 

Vandtæt

Derudover skal det selvfølgelig også være vandtæt. Arbejdstøj skal kunne tage en del regn og holde kroppen tør og varm. Igen er det vigtigt at kroppen alligevel kan ånde, så man må ikke bare pakke sig ind i et lag plastik.

Der skal også findes løsninger, så der ikke løber vand ind gennem hals-og ærmeåbningen. Der er så ærgerligt, hvis tøjet indenunder bliver vådt.

 

Vindtæt

Til sidst er det vigtigt at tøjet er vindtæt, så ikke kulden blæser ind igennem stoffet. Vinden gør kulden endnu koldere, og så er det lige meget med de mange lag, hvis ikke bare ét af dem kan holde vinden ude. Derudover skal det, ligesom ved regnen, kunne lukket til ved alle enderne, så luften ikke sniger sig ind gennem ærmer eller op under jakken.

Hvis de tre kriterier er overholdt, vil man have både praktisk, fornuftigt og behageligt arbejdstøj.